Get
social

Tecnum - Artists | Kozzmozz

Menu

Tecnum


References: City Sounds, Playground, Dendermonde

Tecnum

Gary De Donder (Tecnum) kwam een eerste keer in aanraking met het technogebeuren op 15-jarige leeftijd toen hij toevallig aan het luisteren was naar de podcast van de djset van Umek op I Love Techno 2001. Het energieke en dynamische van de toenmalige techno deden hem meteen smaken naar meer en al vlug was hij in de ban van de hele scene, dj's, parties. Naarmate de tijd begon te evolueren kreeg Tecnum meer en meer interesse in de platen, de artiesten & de labels dus besloot hij al vrij snel een stel platendraaiers te kopen. Artiesten zoals Dave Clarke, Sven Väth, Laurent Garnier, Richie Hawtin, Adam Beyer & Marco Carola waren voor hem de mensen die hem met het algemene technogebeuren hebben laten kennismaken. Vooral de tribal Italian techno en Detroit techno from the good old days genoten de voorkeur van deze jonge Dendermondenaar. Tegenwoordig noemt hij het zelf liever funky dansbare house & techno. 'Er komt tegenwoordig zoveel goeie muziek uit in dat ik het zonde vind dat alles in een apart hokje wordt geduwd. Wat is er mooier dan een DJ te horen evolueren in een 2uur durende set van deephouse over techhouse over minimal naar techno met uiteraard een duidelijke leidraaid voor het publiek.', aldus Tecnum zelf.

In het begin was Tecnum vooral gelegenheidsdj op feestjes van vrienden, verjaardagsfeestjes en lokale feesten. In 2004 startte hij z'n eigen conceptje Tecnum Electroz dat doorging in P&B's Dendermonde waar hij onder andere Tom Dazing, Cyrix, Yves Bash, Psytox & E-Phonk te gast heeft gehad z'n residents Delcone & Jared Bragha. Een leuk conceptje dat ruimte gaf voor kwalitatieve electronische muziek in een leuke lokatie.

In 2006 begon hij samen met collega dj & lokale platenboer Mario Le Blanc (www.vinyl.be) de PLAYGROUND feestjes die tot dusver enkel positieve feedback hebben gekregen! In tijden waar zelfs ons Belgische OUTSOON magazine even een break inlast is het enkel de echte muziekfreaks gegeven om door te zetten richting quality music op quality parties. Feesten waar de opbrengst er niet toe doet maar wel de smile op ieders gezicht rond 7u 's ochtends, dat was hun doel. Gezellig begonnen in ZEP Dendermonde -een underground bunker voor een goede 100man- waar het eerste feestje met als guest DJ REDHEAD meteen een schot in de roos was.

Uiteraard merkten ze dat de locatie toch misschien iets té klein was en verruimden ze hun horizon naar Club Zoox in Dendermonde, een trendy clubje wat er uitziet als de uitgelezen mogelijkheid om de Playground parties verder te promoten. Totnogtoe zijn er 2 edities geweest in Club Zoox, een met El Carlitto & Peter Novak (RIP dear friend) en een met DJ Prinz & Gols. Op beide feesten waren 200 mensen, een klein succesje toch in het Dendermondse waar de dansscene het heel moeilijk heeft dezer dagen.

Ook andere promotoren zagen dat de concepten van Tecnum & Mario het goed deden en hierdoor kregen ze de kans om in September 2007 de elektrotech room te hosten op het Citysounds Festival in Dendermonde waar 1400 mensen te gast waren! Hiervoor hadden ze de toch wel mooie lineup samengesteld met niemand minder dan de Nederlands revelatie van de voorbije 2 jaar, Dylan Hermelijn aka 2000 And One, bekend van z'n kleppers op Cocoon, 100% Pure & Intacto Records. Andere headliner was Spacid, bekend van de Ultra feesten van Kozzmozz en van de Body2Body parties in Culture Club. Een grote verrassing kregen ze tevens in de bus toen niemand minder dan één van 's lands meest legendarische clubs CherryMoon hen vroeg om The Suite te hosten. 12 Juli is het dus zover: de eerste Playground party in Cherry Moon Lokeren in The Suite met als dj's Massimo Girardi, Seba Lecompte, Gols, Sim & Eazy en uiteraard Mario & Tecnum.

Vanaf heden maakt Tecnum ook deel uit van de entertainmentsector van PrimePeople.be waar ook onder andere Alex Flatner, Soul Phonic, Tom Dazing & Kenny Raw deel van uitmaken. Door de steeds blijvende groeiende interesse van Tecnum in electronische muziek probeert hij alles in het daglicht te stellen om de niet altijd even evidente muziek te blijven promoten en te supporten.

Tecnum played at: Citysounds / Decadance / Club Zoox / ForestFestival / Sundays At The Park (SeSSion) / Sonic / Plus-Minus / The Factory Aalst

Tecnum played with: 2000 And One / Spacid / Pierre / Bartolomeo / Tweety / Seba Lecompte / Psytox / Tomaz / Prinz / Redhead / El Carlitto / Tom Dazing / Igor / Yves Bash / Cyrix / Juannes / Orange / Maxim Lany …