Get
social

Planetary Assault Systems - Artists | Kozzmozz

Menu

Planetary Assault Systems


References: Mote-Evolver, Ostgut Ton, London

Planetary Assault Systems

In Engeland wordt Luke Slater, met een carriere van meer dan 20 jaar, niet alleen gezien als één van de oorspronkelijke techno pioneers, maar ook een nationale held.

Geboren in Reading en opgegroeid in Horley, begon Luke al op zeer jonge leeftijd te spelen met het tape deck en drumstel van zijn vader. Zijn eerste bijbaantje was gelijk een droombaan; de beruchte Jelly Jam platenwinkel in Brighton. In 1988 had Slater zich inmiddels helemaal ondergedompeld in de acid house scene en draaide regelmatig op acid feesten in Londen.

Ook begon Luke met het uitbrengen van zijn eigen tracks onder diverse aliassen. Zijn single debuut, de track “Momentary Vision”, verscheen in 1989. Na releases te hebben uitgebracht op DJax onder de naam Clementine, op GRP als 7th PLain en Morganistic (met Alan Sage) en natuurlijk op Peacefrog met een groot aantal releases als The X-Tront en Planetary Assault System, heeft Slater een zeer duidelijke stempel gedrukt op de dance scene van de jaren ’90. Met name de laatst genoemde alias, door Slater gebruikt voor zijn visie op stevige techno, was zijn tijd ver vooruit. Bijna elke Planetary Assault System release wordt gezien als een mijlpaal in de Britse techno geschiedenis.

Na het uitbrengen van vier full length albums op Peacefrog, stapt Slater over naar de majors in 1997 met de release van een bescheiden mijlpaal op NovaMute dat resulteerde in 1997 in “Freek Funk” en het album “Wireless” twee jaar later. Zijn eerste CD van de mix-serie “Fear and Loathing” verscheen in 2001 op het label React. Een heel ander album, “Alright on the Top”, ziet in 2002 het daglicht. Slater noemt het zelf een “album met liedjes” en werkt op iedere track samen met een andere vocalist, zoals Ricky Barrows. In 2004 presenteert Slater de opvolger van “Fear and Loathing”. Ook zijn internationale carrière als DJ en live perfomer bracht hem in sneltreinvaart de wereld over.

Aangezien hij als smaakmaker en remixer veel aanzien had gekregen, werd Luke gevraagd om een deel van de Fabric compilatie serie te mixen. Ook heeft hij zijn unieke visie gegeven op tracks van artiesten zo divers als Depeche Mode en Ken Ishii en recentelijker nog voor Radiaal en Sould Designer.

In 2006 begon Luke zijn eigen label Mote-Evolver, waar hij digitale downloads en 12” vinyl platen in gelimiteerde oplage op uitbracht. Dankzij het runnen van zijn eigen label kon hij muziek uitbrengen van artiesten die hij regelmatig draaide en die gelijk koppelen aan zijn eigen remixen.

Zijn energieke DJ-sets maken hem tot een graag geziene gast in clubs als Berghain in Berlijn, Fabric in Londen en Nitsa in Barcelona en op een groot aantal clubs en festivals over de hele wereld.

In 2009 verscheen dan eindelijke het lang verwachte album van Planetary Assault System op het Berlijnse label Ostgut Ton. Opnieuw wist Slater het hele techno-landschap te veranderen met dit veelgeprezen album. Slater gaat door met zijn special Planetary Live shows gecombineerd met DJ gigs, het remixen van andere artiesten, het uitbrengen van eigen muziek en dat van anderen op zijn Mote-Evolver label en een aantal bijzondere projecten. Zo produceerde Slater 7th Plain, een track van een uur, speciaal voor het Staats Ballett in Berlijn.